Industrie

Glastechniek


Ook op industrieel gebied is glas vaak toepasbaar, het is slijtvast, hittebestendig en chemisch resistent. Bovendien is glas snel en makkelijk te reinigen. Perik Glastechniek kan u ook op dit gebied behulpzaam zijn. Aangezien dergelijk glaswerk vaak aan unieke eisen moet voldoen kunnen wij ook hier maatwerk leveren.

Enkele voorbeelden van mogelijkheden en toepassingen:
* Glazen doseerbuizen
* Hittebestendige glasplaten / glaskeramiek
* Glazen lichtgeleiders
* Glasmetaalverbindingen
* Hogedrukbuis met schaalverdeling
* Glasfilters of filterplaten
* Ozonbuizen, UV-buizen, filters etc.
* Vervaardiging of reparatie van kwartsglazen plasmabranders
* Volledig glazen drukregelaars en terugslagkleppen

Kijkglazen
Buiten het standaard Maxos-progamma leveren wij kijkglazen voor ovensystemen met temperaturen tot 1100 graden Celsius. Robax glaskeramiek tot ca. 750 graden en kwartsglas tot ca. 1100 graden C. Een groot scala aan kijkglazen kan door ons worden geleverd of vervaardigd.

Voor verschillende afnemers vervaardigen wij (voorzet)kijkglazen ten behoeve van camerasystemen. Deze worden op maat vervaardigd en eventueel verlijmd in een frame en voorzien van een vuil en waterafstotende coating.

Afhankelijk van de toepassing kunnen we glassoorten leveren die transmissie van UV en IR licht mogelijk maken. Ook kunnen kijkglazen of beschermvensters geleverd worden met een antireflexcoating. Verder leveren we holle of bolle kijkglazen exact op maat. Deze kunnen worden geleverd in vensterglaskwaliteit maar ook in borosilicaatglas. Deze glassoort kan temperaturen aan tot ca. 550 graden Celsius.

Cilindrische peilglazen (eventueel met aansluitflenzen)
Ten behoeve van hogedrukproeven in glas leveren wij dikwandige glazen buizen, reactoren en verbindingen. Een drukcertificaat waarbij het glaswerk op de gewenste druk is gebracht kan worden meegeleverd.

Koudglasbewerkingen
Steeds meer bedrijven weten ons te vinden voor de vervaardiging van bewerkingen aan vlakglas. Waar de doorsnee glashandel met CNC-techniekĀ  afhaakt gaan wij aan de slag. Hierbij maken wij onze naam van Glasinstrumentmakerij waar. We hebben het dan over glazen toepassingen voor researchdoeleinden of simpelweg toepassingen waarbij de gebruiker wil zien wat er gebeurd.

Handmatig vervaardigen wij series glazen producten die voldoen aan de eisen van de klant. Een voorbeeld is de vervaardiging van glasplaten met geboorde gaten of kleineĀ  beschermglaasjes.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.