Laboratoria

Research


Perik Glastechniek is specialist in het vervaardigen van laboratoriumglaswerk volgens tekening of ontwerp van de opdrachtgever. De meest voorkomende werkzaamheden bestaan uit het vervaardigen of wijzigen van laboratoriumglaswerk of glazen onderdelen voor wetenschappelijke en industriële toepassingen.Hiertoe staan ons diverse thermische bewerkingstechnieken ter beschikking om het glas meestal handmatig te vormen in de gewenste uitvoering.Grotere werkstukken worden door middel van een “Heathway” glasaanzetbank probleemloos uitgevoerd. Om ontstane spanningen in glas te verwijderen wordt al het glaswerk in ovens uitgegloeid.

Warmglas- en koudglasbewerking
Naast de “warmglasbewerking” staat ons ook diverse apparatuur ter beschikking voor de zogenaamde “koudglasbewerking”. Met behulp van diamantgereedschappen kunnen door middel van zagen, boren, slijpen, graveren en frezen diverse werkzaamheden worden uitgevoerd (zie industriële toepassingen).

Op de afbeeldingen hierboven ziet u een in de glasinstrumentmakerij vervaardigde laboratoriumopstelling met dubbelwandige reactievaten (klik voor een vergroting). Volgens specificaties van de opdrachtgever zijn diverse meet- en monsteraftappunten gerealiseerd.

Hieronder ziet u divers volgens tekening vervaardigd laboratoriumglaswerk.

Doordat de meeste halffabrikaten zoals slijpstukken, diverse soorten glazen kranen, flenzen en glasbuis op voorraad zijn kunnen we snel en vaak al binnen enkele dagen leveren.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.